11/9/04

Carros de foc - SKY RUNNER


El repte pel qual he estat entrenant éls últims mesos és aconseguir fer la volta dels carros de foc en menys de 24 hores. No he deixat de sortir a correr cap dia d'agost tot i la calor sufocant de la tarda.

Som al Parc d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici. És el primer cap de setmana de setembre, el dia oficial de sortida de l'Sky Runner. La travessa transcorrer per zones d'alta muntanya a una altitud mitjana de 2.400 metres. El recurregut és d'uns 55 km i el desnivell acumulat aproximat és d'uns 9.200 metres. El nostre recorregut parteix del refugi d'Amitges i continua en direcció contrària a les agulles del rellotge. Unes setmanes abans haviem assajat el tram de nit, per evitar perdre'ns: Amitges - Saboredo - Colomers - Restanca -Ventosa - Estany Llong - Colomina - Josep Maria Blanc - Ernest Mallafre - Amitges.

Sortim a les 4 de la matinada. Anem a bon ritme i el mantenim de manera constant durant tota l'estona, sense correr, però caminant depressa. Fem d'una tirada, sense parar, els trams fins al refugi de Ventosa, on parem uns minuts per menjar sòlid abans d'emprendre la pujada al coll de Contraix, la part més exigent de la prova, ja que cal superar més de mil metres de desnivell per grans blocs de pedra. El llarg descens fins al refugi d'Estany Llong també es nota, però encara es pot fer àgilment. A partir d'aquí, em costa mantenir el ritme necessari per acabar la prova a temps. Aconsegueixo arribar al refugi de Colomina, però aquí les forces m'abandonen. Són gairebé 16 hores d'esforç continuat i el grup decideix que abandonem tots. Ens prenem un plat de sopa calenta i dormim. L'endemà, tanquem el circuit amb menys de 24 hores, però el repte no ha estat assolit. No passa res, sempre es pot tornar a intentar un altre dia.

Algunes fotos de la Carros de Foc









6/9/04

100 km a peu: de Montserrat a Reus.



La Marxa Montserrat-Reus proposa un recorregut de 100 km per camins de muntanya, a completar en el temps límit de 24h.

La sortida és el dissabte al migdia a les piscines municipals de Collbató, al peu de la muntanya de Montserrat. El tancament del control d’arribada a Reus és a les 12 del migdia del dia següent, el diumenge.

Anava a bon ritme. Ha estat una llàstima, perquè altre cop m'han sortit butllofes als peus, i aquesta vegada he hagut d'abandonar. Era el km 63. Però, el dolor era masa insoportable.