1/8/05

Mont Blanc. El gegant no es deixa


Mont Blanc (4.808 m). Via normal al Mont Blanc per Gouter.



Fem nit a Saint Gervais i al matí agafem el tren fins a Nid d'Aigle (2.372 m), on comencem a caminar. Passem la barraca forestal Des Rognes (2.768 m). Es posa a nevar amb força i amb poc temps el terra queda cobert. A Tete Rouse (3.167 m) contemplem els colors de la tarda sobre Bionnassay i una magnífica posta de sol. I nosaltres sobre el mar de núvols.



L'ascensió a Gouter és tota amb neu, la qual cosa dificulta la progressió pels cables. Tot i el mal temps, decidim fer l'intent de cim.



Les dues cordades avancen pel gel al compàs d'un fort vent que xiula i gela les mans. Ningú diu res. Tothom desitja que arribi l'escalfor del dia. Els companys prenen un pas massa ràpid. i em costa seguir-los. Potser no he aconseguit una bona aclimatació i no estic en condicions de continuar. Entro a l'abric Vallot (4.362 m) tremolant de fred i sota capes de mantes aconsegueixo recuperar-me lentament. A fora ja llueix el sol. Però la possibilitat d'anar endavant ni tant sols passa pel meu cap. M'acompanya en tot moment M i tampoc es planteja de seguir amunt. Queda un llarg camí de descens i el meu cos està desgastat. El més assenyat és girar cua, com també ha fet l'altre company J. La muntanya ens ha imposat unes condicions adverses que han fet que poca gent hagi pogut fer cim aquests dies. No hi ha hagut sort! El gegant no es deixa.