2/6/12

El Balandrau

Itinerari: Daió - gorgues del Freser - refugi de Coma de Vaca - coll dels tres pics - el Balandrau (2585 m)
ROC al cim del Balandrau
Avui ha tingut lloc el trail i l'ultratrail "Els Bastions" amb sortida a Ribes de Freser. El temps no m'ha deixat veure arribar els primers corredors al cim d'aquest pic. El cel amenaçava, i, de fet, m'ha caigut pedra tot baixant. http://www.elsbastions.com/

27/5/12

Travessa Vallter - Núria

Clàssica travessa d'alta muntanya que passa per les valls d'Ulldeter, Freser, Coma de Vaca i Núria. Són gairabé 30 km de recurregut i 1900 metres de desnivell positiu. El punt de partida és el refugi d'Ulldeter. El temps està inestable i decidim no baixar a Núria i, per tant, fem més curta, però no menys bonica, aquesta travessa. Grans nubolades i vent a la carena. Un intent de ruixat baixant del Torreneules. I, quan hem posat els peus a les pistes d'esquí, ens ha caigut la tempesta. Una bona pedregada! El cel ja s'ha tapat per la resta del dia.

ROC al Nou Creus

Descripció de la ruta: GR11 fins al coll de la Marrana, a 2500 m, i descendim cap a la fondalada del Freser. Deixem a mà esquerra la Vall de Coma de Vaca que utilitzarem per tornar. Una vegada assolit el coll de Tirapits, molt a prop de la base del pic de l'Infern, el camí ens porta fins a sota el pic de la Vaca i el coll de Carançà. Assolim el pic de Nou Creus i caranegem fins al Torreneules. Baixem pel coll i la bonica vall fins al Refugi de Coma de Vaca, on agafem el GR per tancar el cercle i pujar al Coll de la  Marrana, amb vistes ja sobre Vallter.
Si es disposa de més temps es pot incrementar la duresa de la travessa pujant a tots els cims que anem trobant.