10/11/07

Pica d'Estats (3.143) i Pic Verdaguer (3.143)


En ple novembre decidim anar a La Pica d'Estats (3.143), la muntanya més alta de Catalunya, des del refugi de Vallferrera, a uns 11 km per la pista des del poble d'Àreu.

Sortim del refugi fins a trobar el barranc de Sotllo, l'Estany de Sotllo i l'Estany d'Estats. Una vegada en el Port de Sotllo, girem a la dreta i continuem progressant per la cresta (sense dificultat) fins a assolir el Pic Verdaguer (PD). Del Pic Verdaguer a la Pica d'Estats és fàcil.


El començament de l'hivern no és el millor moment per fer una ascensió que normalment se sol afrontar durant els mesos d'estiu. Però val la pena patir una mica de fred i ascendir per terreny semi hivernal, si la contrapartida és estar completament sols en aquesta muntanya tant concorreguda. Els 1.430 metres de desnivell que separen el refugi del cim de la Pica han estat durs pel ritme d'entrenament i per la neu que ens hem anat trobant. Els meus nous companys marxen a l'Aconcagua d'aquí a 15 dies i jo els acompanyo en els seus entrenaments. No sóc a temps de poder-hi anar aquesta vegada, però és un objectiu personal que em reservo per més endavant.