22/5/11

Capcir, el Pic Peric

Hem sortit de bon matí en un dia gris i boirós, que ens ha impedit veure els pics tots sencers. L'home del temps no s'ha equivocat. Sóm els únics que estem caminant i això ens agrada molt més. Avui el ROC ha tingut companya: la Golfa, una gossa jove i plena d'energia com ell. Tenim nous amics!

El Puig Peric és un cim proper als 3.000 metres i, per tant, ens trobem en un ambient d'alta muntanya, amb gran quantitat de llacs, blocs de granit i tarteres descompostes.

Ens ha fet de tot: boira espesa, pluja fina, ruixat intens i calor d'estiu. Ens ha faltat ben poc abandonar, però, al final, hem decidit continuar una mica més. I ens ha sortit bé. Hem acabat veient fins i tot els pics en tota la seva dimensió.

Descripció del recorregut: estació d'esquí de Formigueres - cim de la serra de Mauri  (2.412) - vall de Camporells - Petit Peric (2.690) - Puig Peric (2.810).

Deixem el cotxe a l'estació superior de Formigueres, a 2.095 metres. La pista està oberta i es troba en bon estat. D'aquí al cim del Puig Peric no hi ha més de 800 metres; però, el desnivell acumulat és molt superior, ja que un cop fet el cim de la Serra de Mauri, cal baixar als Estanys de Camporrells. L'ascensió als dos cims es fa per les seves arestes, ben visibles des dels estanys. Una vegada assolit el cim del Petit Peric, cal tornar a baixar fins al coll entre els dos cims, i, des d'aquest punt, assolir el cim del Puig Peric.