15/5/10

Marató i mitja Castelló - Penyagolosa


La Marató i mitja Castelló - Penyagolosa és una prova esportiva de muntanya de gran fons, amb un recorregut total de 65 km pel sender GR33. Per completar el recorregut hi ha un temps màxim de 15 hores.

Travessa tota la província des de la ciutat de Castelló, a 40 metres sobre el nivell del mar, fins als 1.300 metres d'alçada del Santuari de Sant Joan de Penyagolosa. El desnivell de pujada és de 2.500 metres i el de baixada és de 1.000

La primera meitat és gairebé plana, per pistes forestals i algun corriol, la qual cosa permet poder-la correr tota o a trams, sengons la forma física de cada participant. A partir del km 34, Les Useres (3r control) comença la part dura, també la més bonica, la part de muntanya i els grans desnivells.


La Marató i mitja és una de les marxes més dures i tradicionals del País Valencià.


D'una prova d'aquestes característiques, aquí en diriem una marxa de resistència. En canvi, allà l'anomenen Marató i mitjà, perquè està pensada per fer-la corrent. Cal saber administrar bé l'energia per poder arribar a completar el recorregut amb èxit. És una prova exigent per la seva llarga distància i també, per acumular els desnivells importants quan les cames ja porten més de 30 km a sobre.