26/3/11

Pic de l'Infern (2.859 m)

Comencem a primera hora. Veig pocs muntanyencs davant nostre. Ha caigut una gran quantitat de neu sobre les muntayes de Vallter i Núria. Fa goig de veure un paisatge tant blanc. Disfrutem d'immillorables condicions per practicar l'esquí de muntanya.

L'objectiu d'avui és assolir el cim del Pic de l'Infern. Una excursió prou llarga per complir amb una bona jornada d'entrenament de mig dia. Veiem possible fer la travessa fins al Santuari de Núria properament: hi ha un bon gruix de neu! Deixem el Coll de la Marrana, on sempre s'hi acumula força gent, i descendim fins a trobar la vall i, amb ella, el regne del silenci. L'esforç és més gran, perquè el sol s'enlaira. Una ascensió, més ràpida del que semblava, ens situa a la cresta en poc més de 20 minuts. Deixem els esquís i finalitzem a peu. El ROC és a dalt, guiat per C. (que el subjecta), ja que hi ha poc espai en el cim.


20/3/11

Grau de l'Hostalot: un bonic tram del camí ral de Vic a Olot

L'antic camí ral ha estat restaurat recentment i s'ha recuperat l'empedrat medieval, el qual està molt ben conservat a la zona de les Marrades.

Iniciem la ruta en el punt on el camí ral passa l'Hostalot. Comença una llarga i pronunciada baixada fins a la Vall de'n Bas. Aprofitem per comprar pa i coca en el forn dels Hostalets. Iniciem la pujada (650 m) fins a Sant Miquel de Castelló, des d'on podem contemplar una preciosa vista. El proper punt és el poble de Falgars i d'aquí, al cotxe. En total uns 13 km de recorregut entre Osona i la Garrotxa.