24/1/10

Les Penyes Altes del Moixeró

Penyes Altes de Moixeró

Anem a caminar per la cara sud del Moixeró, la més espectacular del massís, contràriament al Cadí, que la seva cara nord és la més impressionant.





Un cop a Bagà, cal seguir la BV4024 (Coll de Pal) durant uns 4 Km . Deixem el cotxe al costat de la carretera, en un revolt a la dreta, abans de passar per sota de la C16. Comencem a caminar per la pista que puja a Gréixer.




Fem un petit tros del GR107 o camí dels Bons Homes, però ben aviat el deixem i seguim un corriol que surt a sobre de les cases del poble. Està marcat en tot moment en color groc. El camí puja dret enmig de grans fagedes i passa la Roca Gran. Més o menys, en una hora i quart trobem la pedrera i, una hora més enllà, ens situem al Coll de Rasell, des d'on cal anar seguir cap a la dreta en direcció a Penyes Altes.



El dia és gris i la boira, espesa. La boira puja i baixa tapant i destapant el paisatge rocallós del Cadí. No s'acaba de deixar veure. La neu amaga el traçat i cada vegada és més present. La neu i la boira ens fan desistir del cim i ens obliguen a tornar cap a casa. L'objectiu del dia era fer la ruta circular a les Penyes Altes pujant per la canal de la serp i tornant pel Moixeró, el Coll de Moixeró, la font de la Cabrera i el Refugi Sant Jordi.