26/6/10

Pics de Culfreda - Batoua (3.034)

Pel barranc de la Madera i port de Cabalera.

- Sortida: Refugi de Tabernés.
- Desnivell: 1300 m.

Des de Plan agafem la carretera cap a Gistaín i en un revolt a l'esquerra prenem la pista que surt a la dreta cap al refugi de Viadós. La pista té uns 11 km i es troba en bon estat. Han eixamplat els 2 primers i s'arriba molt bé fins al campamanent de la Virgen Blanca.

Itinerari: sortim de Tabernés cap al Vado de Bachimala, seguint el riu. En aquest punt abandonem el camí que ens portaria al Puerto de La Pez i girem a l'esquerra. Ens endinsem en el bosc i pugem. Deixem la vegetació i trobem els prats amb bestiar lliure. Ja veiem els picos de Culfreda. Cal anar seguint la cresta. En primer lloc, assolim el Pico de Cabalera o Cauarere (2.901). Baixem una mica i tornem a remuntar i progressem de nou per la cresta. Encara queda una mica de neu, cosa que ens obliga a sortir-nos de l'itinerari i buscar passos alternatius més aeris.

El ROC s'ha estrenat amb el seu primer tres mil.



20/6/10

Penyes Altes de Moixeró (2.279)


Parc Natural del Cadí Moixeró


Grèixer. A 4 km de Bagà en direcció a Coll de Pal. Deixem el cotxe en un revolt tancat a la dreta. El camí de la canal de la serp comença just darrera les cases. Està indicat perfectament. Són gairebé 1.300 metres de forta pujada. Deixem la Roca Gran a la nostra dreta. En una hora i mitja curta arribem a la pedrera. El més bonic per a mi és el bosc de faig pel que anem pujant. Un cop al coll, cal desviar-se a la dreta per anar a les Penyes Altes, seguint el GR 105.1. Des del cim tenim una vista magnífica sobre el Pedraforca, la serra del Cadí i la Cerdanya.


Les Penyes Altes vistes des del GR107 que hem agafat de tornada en el coll d'Escriu.


Tota la ruta d'ascensió a les Penyes Altes pel camí de la canal de la per a GPS.