11/5/13

Transvulcania 2013

Illes Canàries, Isla de la Palma

La mitja marató de muntanya Isla de la Palma és una cursa per muntanya que recorre els primers 26,8 km de l'ulta marató Transvulcania (83 Km).

Parteix del Faro de Fuencaliente (a nivell del mar) i puja fins al Refugi del Pilar, resseguint l'emblemàtica Ruta dels Volcans, però amb una major duresa, ja que es realitza en sentit ascendent (contrari a l'habitual) amb un desnivell positiu acumulat de 2.910 metres. El terreny volcànic també fa més difícil la progressió.




La Transvulcania ha estat l'excusa perfecte per fer un parèntesi de set dies en el nostre dia a dia. Ens ha apropat a una illa precisosa i a una gent amable, completament entregada a l'esdeveniment de l'any. Hem menjat peix acabat de pescar. Ens hem banyat a les piscines naturals. Hem caminat per la Caldera de Taburiente i  Roque de los Muchachos. Ens hem ficat dins dels espesos boscos de laurisilva i hem pogut veure els tajinastes ben florits. Una escapada que val la pena!

6/5/13

Ascensió al Teide per Pico Viejo

Illes Canàries, Tenerife, Parc Nacional del Teide

Per pujar el Teide, el cim més alt d'Espanya, cal sol·licitar prèviament el permís a la central de reserves i escollir el tram horari per accedir al cim. 

Hi hem pujat pel sender número 9, de dotze quikòmetres i mig de distància i 1.600 metres de desnivell positiu. Una ruta llarga i dura, però molt bonica, perquè travessa la zona de lava negra i voreja el cràter de Pico Viejo.

Començem a caminar des del mirador de la carretera TF38, a 2.117 metres d'alçada, i senyalitzat amb un rètol que mostra el mapa de la ruta. Els punts més significatius són:

- Colada de lava negra
- Narices del Teide (2.650)
- Pico Viejo 83.135)
- La Rambleta (3.555)
- Sendero Telesfero, 200 metres últims fins al cim
- Teide (3.718)