1/3/05

Perú - camí inca a Machu Picchu


Una de les formes més impressionants de visitar Machu Picchu és arribar-hi caminant, però s'ha de fer a través d'agència, ja que no és permesa l'entrada lliure.

A la plaça de Cuzco hi ha nombroses empreses que proporcionen tota la logística per els 4 dies que dura la caminada. Totes ofereixen més o menys el mateix recorregut, però hi ha diferències de preu entre elles. S'ha de preguntar i comparar els serveis. No hem tingut cap tipus de problema per aconseguir els permisos d'accés. Però hem de tenir en compte que som a l'abril i és temporada baixa. És interessant comprar el bitllet únic, que permet l'entrada a tots els llocs d'interès del Valle Sagrado de los incas.

El punt de partida caminant és el km 82 de la via del tren. Una vegada passat el control i creuat el riu Urubamba, comença el camí de l'inca. Les nits són totes en campament.  El nostre grup som uns 10 i està format per persones de diferents llocs del món, hi ha predomini d'argentins, però també hi ha una japonesa, que sempre va a la sevaGairebé de seguida es troba un grup arqueològic, dels molts que hi ha al llarg de tot el recorregut. El camí està empedrat i a vegades s'han de pujar verticals escales. Passem per boscos humits amb abundant vegetació.


El dia més dur és el segon, ja que s'ha d'ascendir fins als 4.200 metres d'alçada del coll de Warmiwañusca, el punt més alt de tots. El tercer dia és la jornada més llarga i permet visitar Phuyupatamarca, que és el conjunt arqueològic més complet i millor conservat. El quart dia s'arriba al jaciment de Machu Picchu. 

Decidim aixecar-nos molt aviat per arribar també aviat a Machu Picchu. La veritat és que al la pena matinar per ser-hi abans de l'arribada del primer tren turístic. Un dels millors moments és quan, des de l'Intipuncu, apareix la imatge de la ciutat perduda dels inques.


La recomenació és pujar al Wayna Picchu, que és la muntanya que dóna la imatge característica al conjunt arqueològic. Des de dalt les escales verticals, hi ha una panoràmica impressionant de la ciutadella i la vall sagrada dels inques.