30/3/13

Carlit (2921) per La Bollosa

La Setmana Santa no ens ho està posant gens fàcil als que la volem passar fent muntanya.

Tots quatre, a casa, vam decidir de manera improvisada d'intentar el Carlit, enlloc de marxar cap al Pirineu més llunyà. Per sorpresa nostra, al refugi hi havia places. De manera que vam carregar el cotxe i vam fer camí cap a La Bollosa. Des d'on s'aparca el cotxe fins a dalt, hi hi uns 70 minuts de camí. Tot amb neu.

Res ens indicava, després d'haver fet un bon sopar, que l'endemà els nostres ànims serien ben diferents. El vent extramadament fort i la nul·la visibilitat van fer que haguéssim de girar cua. No ho vam poder ni intentar. Això que vam esperar ben bé fins al migdia, però la situació no va millorar gens.

El Carlit és la muntanya més alta de la Cerdanya i del Pirineu Oriental.  Serà per a un altre dia!


29/3/13

Puigpedros per Malniu

Refugi de Malniu. Meranges.

El nostre objectiu era ficar-nos en una de les canals del Puigpedrós, però, tot parlant amb el guarda, hem acabat d'aclarir el dubte ja teniem sobre si era possible o no.

Amb un dia no gaire bo, hem pujat al cim pel seu camí normal. És un itinerari molt fàcil amb 800 metres de desnivell. El que el fa bonic són les vistes que ofereix al massís del Cadí Moixeró. Però, nosaltres avui no les hem pogut contemplar perquè el cel estava completament tapat. Just a la baixada, s'ha obert una mica i ens ha deixat veure el cim que acabavem d'assolir.

La pista d'accés al refugi està tancada més abans del normal per causa de l'acumulació de neu. De pujada l'hem anada seguint, i hem tardat més d'una hora en arribar-hi. Desconeixiem que es pot agafar un itinerari (el 117) que hi porta de manera molt més entretinguda per enmig del bosc.