15/9/07

Travessa Matagalls - Montserrat


Mítica caminada de resistència que enllaça el Matagalls (amb sortida a Coll Formic) amb al Monestir de Montserrat. Està organitzada pel Centre Excursionista de Gràcia.

- Distància: 83,267 Km. / Desnivell acumulat: 5.980 m. / Temps màxim: 24 hores.

Sempre havia pensat que aquesta travessa jo l'havia de fer un dia o altre. I ara, a setembre de 2007, ha arribat el moment. La marxa la fem la J i jo. I D ens assisteix amb la furgoneta tota la nit.
Em pensava que la part més pesada seria caminar a les fosques, però, per sorpresa, he aguantat el ritme sense defallir. Amb l'arribada del dia tampoc alentim el pas, però punxem entre Hostal de la Creu i Monistrol. El més dur de tot és continuar endavant amb els peus plens de butllofes. Fan tant mal que costa de suportar. Només puc posar el peu a terra d'una determinada manera. Només en aquella posició. Superem aquest entrebanc. El poder de la ment: no hi hi ha butllofes, no fan mal ... a Monistrol queda el control núm 10 i l'entrada a la plaça del monestir. És qüestió de mentalitzar-se. La pujada es fa més llarga del compte per l'efecte de les hores que portem al damunt i sobretot per no haver dormit. Però de mica en mica, sabem trobar l'energia i la motivació necessàries per completar tot el recorregut. El més emocionant són els aplaudiments de la gent que anima en els últims metres, en el camí empedrat que puja de la santa Cova.

La Matagalls - Montserrat és una prova molt exigent. És tot un repte i una experiència per a ser viscuda. Amb els dies els mals moments passen i el que perdura és una gran satisfacció personal.

10/9/07

Alps Suïssos - Bishorn (4153 m)


Bishorn - via normal.
Zona: Valais, alps Pennines. Vall de Anniviers. Zinal.
Alçada del cim: 4.153 m.
Itinerari per neu. Inclinació màxima: 30º. Dificultat: PD.


Desnivell de pujada: des de Zinal (1.670 m) fins al refugi de Tracuit (3.256 m) hi ha gairebé 1.600 metres de desnivell; del refugi al cim del Bishorn hi ha uns 900 metres de recorregut per glacera.

... i passagem per Chamonix una vegada feta la feina.



Escalada a Terradets


Escalada clàssica a Terradets: Paret de les Bagasses.

Via Tutti Fruti - 225 m. Són 8 llargs de corda: IV, IV, V, IV,6a, 6a, IV+, IV+.
La paret és gegant, vista des de l'aparcament. Massa vertical, m' impressiona. Ella és gran i jo em vaig fent cada vegada més petita. Però un cop ficada a la via, la treballo, la puc anar escalant per rampes fàcils, en els primers llargs. I així, m'hi faig amiga. Llavors, quan es posa més dreta, ja no em rebutja. La sortida es fa per la falsa feixa, que es veu des de la carretera, i es baixa caminant. Li dec a C aquesta primera experiència en una paret gran.