1/5/10

La Rambla no és per a nosaltres.


Siurana - entre la serra del Montsant i les muntanyes de Prades.

Arribem al petit poble d'Arbolí, a la comarca del Baix Camp, un dels llocs típics d'escalada a Catalunya. Es respira tranquil·litat. Fem un passeig i sopem al bar de la plaça, on hem pogut saber que el refugi es va haver de tancar pel seu  mal estat, després de tretze anys de funcionament. Fem nit a l'ermita que hi ha dalt del poble.

La decisió de marxar cap al sud per esquivar la pluja ha estat encertada. La major part del país ha tingut aigua aquest cap de setmana. El temps al Pirineu, que era el nostre primer destí, ha estat més hivernal que de primavera. El corredor Jean Arlaud al Posets l'hem hagut de deixar per una altra ocasió.

Siurana és un poble pintoresc amb passat musulmà situat dalt d'una penya de roca. El lloc és encantador i entranyable.


La seva escola d'escalada està reconeguda amb la màxima qualificació i atrau a escaldors de tot el món. No és fàcil escalar a Siurana. Hi predomina el grau alt. Proposa una escalada tècnica i vies de resistència amb passos durs al principi.  Tot i això, hem pogut trobar el nostre nivell i disfrutar de l'escalada esportiva en aquest lloc insòlit en el sector Can Marges (dalt i baix).