8/12/12

Mitja marató de l'Ardenya

Santa Cristina d'Aro. Cursa de muntanya amb quatre modalitats: cursa popular de 10 km, mitja marató, marató, i marató i mitja. www.matxacuca.cat

Transcorre pels singulars paratges del massís de l'Ardenya. Passa ben aprop de la via ferrata "les agulles rodones" i de la zona d'escalada de Solius. La part més bonica és quan el corriol s'enfila per entre les agulles i llavors passa ben bé per sobre de la cresta.

Distància: 21 km
Desnivell acumulat: 1.798 aprox


                                                                               

  

2/12/12

Sender d'Orís

Osona. sender PR-C54

El castell d'Orís era un lloc on solíem anar amb els pares a passar les tardes de dissabte i diumenge. Feia molts anys que no hi havia tornat. Està igual. O, potser, una mica més petit. Deuen ser els meus ulls de persona adulta!

El sender té forma circular. Són 23 km i uns 500 metres de desnivell. Ideal per fer en un matí d'hivern. Comencem a l'església de Vinyoles. El punt més alt és l'ermita romànica de Sant Salvador de Bellver, un racó de silenci i magnífic mirador sobre la comarca. Altres punts d'interès són la balma de Serinyà i la font de les Donzelles, pels quals cal sortir del sender i tornar-lo a trobar.